T&k-osaaja yritykseesi eurooppalaisella rahalla

Tiesitkö, että eurooppalaiset rahoitusmahdollisuudet tarjoavat yrityksille eri vaihtoehtoja kasvattaa asiantuntijaosaamistaan? EU:n Horisontti 2020 –ohjelmasta löytyy mm. seuraavat kaksi vaihtoehtoa vuosille 2016-2017.

Pk-yrityksille suunnattu European SME Innovation Associate –pilotti tarjoaa mahdollisuuden kehittää yrityksen ideoista innovaatioita yhdessä kokeneen tutkijan kanssa. Komissio rahoittaa ulkomaalaisen asiantuntijan palkkakustannusten lisäksi muutto-, matka- ja koulutuskustannuksia. Vuoden mittainen yhteistyö voi rakentua mille tahansa tieteen alalle. Tärkeimpinä arviointikriteereinä toimivat tieteellisen tason ja innovatiivisen idean lisäksi se, että palkattava henkilö tuo uutta ja uniikkia osaamista yritykseen.

Pilotista tullaan rahoittamaan n. 90 projektia Euroopan laajuisesti. Rahoitusmahdollisuuden lisäksi pilotti tarjoaa oivallisen kanavan kansainväliseen rekrytointiin ja hankeidean testaamiseen. 

Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) asiantuntija- ja tutkijaliikkuvuusohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden rahoittaa innovaatioprojekteja joko rekrytoimalla tai lähettämällä omia asiantuntijoitaan vaihtoon toiseen organisaatioon. Uudenlaisen osaamisen hankkimiseen sopii erityisesti syyskuussa sulkeutuva Individual Fellowships (IF) –haku, jossa 1-2 vuoden projektia haetaan yhdessä tohtoritason asiantuntijan kanssa. Aihetta voi ehdottaa miltä tahansa tieteen alalta ja asiantuntijan voi rekrytoida mistä päin maailmaa vain. Pääasia on, että molemmat osapuolet hyötyvät yhteistyöstä. Komissio maksaa rekrytoitavan tai vaihtoon lähetettävän henkilön palkan lisäksi myös tutkimus- ja hallinnointikuluja. Vuoden 2016-2017 IF-hauissa on yrityksille mm. oma valintapaneeli 10 M€ budjetilla.

Lisätietoja ja hakemusneuvontaa

European SME Innovation Associate -pilotti

  • Heini Günther, Keski-Suomen ELY-keskus, heini.gunther (at) ely-keskus.fi
  • Elina Holmberg, Tekes, elina.holmberg (at) tekes.fi

MSCA Individual Fellowships

  • Hanna Vuorinen, Tekes, hanna.vuorinen (at) tekes.fi
  • Satu Huuha-Cissokho, Suomen Akatemia, satu.huuha-cissokho (at) aka.fi