Huippuosaamisen levittäminen

EU-maiden välillä on edelleen huomattavia eroja tutkimus- ja innovointikyvykkyydessä. Lisäksi tutkimus- ja innovaatioinvestointien on todettu olevan vahvasti sidoksissa talouskasvuun ja kilpailukykyyn. Huippuosaamisen levittäminen ja osallistujapohjan laajentaminen –osion haut tähtäävät heikommin kehittyneiden maiden tukemiseen, jotta T&I-resurssit saadaan täysimääräisesti hyötykäyttöön Euroopassa.

Teaming

Tavoitteena on kehittää huippuosaamisen yksiköitä (Centres of Excellence) heikommin kehittyneeseen Widening-maahan jo olemassa olevan tutkimuksen huippuyksikön tuella.

Twinning

Vahvistetaan määriteltyä tutkimuksen alaa linkittämällä verkostoja kaipaava organisaatio Widening-maasta vähintään kahden alan johtavan tutkimusorganisaation kanssa.

ERA Chair

Hankkeilla tuetaan heikommin kehittyneiden Widening-maiden yliopistoja ja tutkimuslaitoksia rekrytoimaan huippuosaajia. ERA professorit auttavat toteuttamaan tarvittavia rakenteellisia muutoksia, jotka kehittävät organisaation huippuosaamista kestävältä pohjalta.

Policy Support Facility

Alueellisen tai kansallisen tason viranomaiset voivat saada asiantuntija-apua tutkimus- ja innovaatiopolitiikan suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

 

 

Widening-maat: Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tšekin tasavalta, Viro, Unkari, Latvia, Liettua, Luxembourg, Malta, Puola, Portugali, Romania, Slovakia ja Slovenia.

Edellä mainittujen EU-jäsenmaiden lisäksi osa liitännäismaista luetaan myös Widening-maiksi. Lisätietoja mm. Widening-työohjelman johdanto-osiosta.

Ajankohtaista

Error in Article feed: {{error}}

Ei hakutuloksia

{{article.PageName}}
{{article.Ingress}}
Paikka: {{article.Place}}
{{article.TimeFrameTitleByArticleType}} {{article.TimeFrame}}
{{article.ContactPerson}}

YHTEYSTIEDOT

Eija Auranen
NCP ja komitean asiantuntijajäsen
Business Finland
tel. +358 50 5577 601
eija.auranen (at) businessfinland.fi

Strateginen kokoonpano:
Erja Heikkinen, komiteajäsen
Opetus- ja kulttuuriministeriö
puh. +358 2953 30101
erja.heikkinen (at) minedu.fi

Elina Holmberg, komitean asiantuntijajäsen
Business Finland
puh. +358 50 5577 606
elina.holmberg (at) businessfinland.fi

Johanna Hakala, komitean asiantuntijajäsen
Suomen Akatemia
puh. +358 2953 35147
johanna.hakala (at) aka.fi

Hanna Vuorinen, komitean asiantuntijajäsen
Työ- ja elinkeinoministeriö
puh. +358 2950 47145
hanna.vuorinen (at) tem.fi